بله تلگرام چهار ساله شد. درست چهار سال پیش یعنی ۱۴ آگوست ۲۰۱۳ نسخه آیفون تلگرام منتشر شد و در ماه اکتبر همان سال نسخه اولیه و بتای اندروید منتشر شد. این اپ در حالی به روی کار آمد که تا قبل از آن وایبر اپ اول فضای مجازی-اجتماعی ایران به شمار می رفت و کمتر کسی گمان می کرد تلگرام بتواند در دل مردم و گوشی هایشان جا باز کند. اما در ادامه بخوانید از رکوردهای تلگرام چهار ساله در ایران.

 

مرتبط: آخرین به روز رسانی تلگرام، تلگرام ۴.۲

 

به تازگی مسعود اسدپور، سرپرست پژوهشگاه فضای مجازی کشور، اعلام کرد که رکورد انتشار یک میلیارد مطلب در کانال های عمومی تلگرام فارسی زبان شکسته شده! ایشان در ادامه به تعداد کانال های عمومی فارسی زبان تلگرام که از مرز ۵۵۵هزار کانال می گذرد و رکورد یک میلیاردی مطالب منتشره از آنها اشاره کردند. این تعداد چیزی در حدود ۱.۱میلیارد مطلب می باشد

با توجه به آمار اعلامی از سوی تلگرام، تعداد کاربران ایرانی این اپ اجتماعی در حدود ۴۰ ملیون است که با توجه به تعداد کانال های عمومی ایرانی و ۷۲۰ملیون عضو آن ها می توان نتیجه گرفت که هر کاربر ایرانی به طور متوسط در ۱۸ کانال عمومی عضو است. این ۱.۱میلیارد مطلبی که در تلگارم منتشر شده، ۸۸درصدش به صورت تولید مطلب جدید بوده و تنها ۱۲ درصد آن به صورت بازنشر (فوروارد) مطالب سایر کانال های دیگر بوده است!

Telegram in iran

حال کمی به عقب تر برگردیم و به آمار جهانی تلگرام هم نگاهی بیندازیم. در سال ۲۰۱۴ بود که فیس بوک اعلام کرد که از طریق اپ واتساپ نزدیک به ۱۹ میلیارد دلار درآمد داشته است! این یعنی زمانی که تلگرام یک ساله شده بوده. اما در همین یک سال از انتشارش ۴.۹۵ملیون دانلود و نصب داشته است و آقای دوروف مدیر تلگرام اظهار کرد که یک اپ سوشیال (اجتماعی) و پیغام رسان نباید کسب درآمد کند! کمی بعدتر تلگرام گزارش ۳۵ملیون کاربر جدید در ماه و ۱۵ملیون فعالیت در روز را منتشر کرد. کمی بعدتر گزارش یک میلیارد پیغام در روز را منتشر کرد و تمام این دستاوردها تا سال ۲۰۱۵ به دست آمده است. زمانی که تلگرام تنها دو ساله بوده است.

 

مرتبط: سوالات تلگرامی را از خود تلگرام بپرسید

 

یکی دیگر از برتری های تلگرام بعد از رایگان بودن آن، سبک و ایمن بودن آن است. ارسال پیغام و حتی تماس صوتی در آن از حجم بسیار کمی استفاده می کند و این تلگرام را از لحاظ به صرفه بودن در رتبه اول قرار می دهد!

تلگرام چهار ساله

اما این تلگرام چهار ساله در زمان انتخابات در ایران هم خدمات بسیار زیادی را برای کاندیداها انجام داد. تبلیغات های فراوان و همچنین پوشش خبری های ثانیه ای. درست است که تلگرام ابزاری سودمند جهت انتشار خبر است اما گاها اخبار ضد و نقیض فراوانی هم از آن منتشر شده و بدتر از همه، آبروهای زیادی نیز در آن برده شده است! نکته منفی دیگری که می توان از آن برای تلگرام نام برد، دور کردن اعضای یک خانواده از یکدیگر است. اعضایی که ساعات در کنار هم بودن را با سیر در گروه های تلگرامی می گذرانند، فارغ از آنکه این لحظات هرگز بر نمیگردند.

 

به نظر شما از تلگرام چه استفاده های خوب و بدی می شود؟ کدام ویژگی هایش خیلی خوب و کدام خیلی بد است؟ اگر شما بجای مدیر تلگرام بودین چکار می کردین؟


منبع: تعمیر موبایل در محل دیجی دکی